10 apr 2017

EERSTE KRUISBERG TRAILRUN GROOT SUCCES!

EERSTE KRUISBERG TRAILRUN GROOT SUCCES!

preview Kruisberg Trailrun 2017 RT20 edwinvandegraaf fotografie-2

Een voorzichtig voorjaarszonnetje, prachtige routes door de Kruisbergse bossen, 300 enthousiaste deelnemers en een fantastische opbrengst voor het goede doel. Zomaar wat ingrediënten die de eerste editie van de Kruisberg Trailrun op zondag 26 maart 2017 tot een doorslaand succes maakten!

Zomertijd

Nog enigszins vermoeid van de korte nacht meldden de eerste lopers zich rond 09.00 uur op motorsportaccommodatie De Heksenplas voor hun deelname aan de Kruisberg Trailrun. De organisatie, in handen van Ronde Tafel 20 Oude IJssel, een serviceclub bestaande uit een 20-tal ondernemers uit de Achterhoek, was op dat moment al uren in touw om dit hardloopevenement in goede banen te leiden.

Jong en oud De organisatie had voor de deelnemers aan de 5 en de 10 kilometer een uitdagend parcours uitgezet door het bos, waarbij het toetje – bestaande uit een laatste kilometer over de heuvels en door het mulle zand van De Heksenplas – was bewaard voor het slot. Tussendoor was het de beurt aan de jeugd, die na een korte warming up over een afstand van 1 kilometer kennis maakten met het hardlopen.

preview Kruisberg Trailrun 2017 RT20 edwinvandegraaf fotografie-7

In totaal trotseerden zo’n 300 enthousiaste hardlopers de bospaadjes en het mulle zand. De hoofdprijzen bij de vrouwen gingen naar Lucie Erinkveld (5 km) en Nicolette Ibink (10 km). Bij de mannen ging de winst naar Jeroen Platvoet (5 km) en Rene de Vlieger (10 km). Bij de kidsrun voelde iedere deelnemer zich na afloop trotse winnaar met een mooie medaille.

preview Kruisberg Trailrun 2017 RT20 edwinvandegraaf fotografie-15

Goede doel

preview Kruisberg Trailrun 2017 RT20 edwinvandegraaf fotografie-9

Het doel van de organisatie met deze Kruisberg Trailrun was om geld op te halen voor Sportservice Doetinchem, die het daarmee mogelijk maakt dat kinderen waarvoor het om financiële redenen niet gegeven is om lid te worden van een vereniging, toch lid kunnen worden en over kleding en materiaal kunnen beschikken. De opbrengst van de eerste editie van de Kruisberg Trailrun was overweldigend.

In totaal werd een cheque ter waarde van € 12.250,00 overhandigd. Met dat geld kunnen zo’n 50 kinderen een jaar lang sporten.

Meer informatie over en sfeerbeelden van de eerste editie van de Kruisberg Trailrun vindt u via www.facebook.nl/kruisbergtrailrun

[Boven]