22 jan 2013

Mega opbrengst fundraiser

Tafelronde Oude Ijsselstreek haalt 15 mille op voor goede doel

Een veiling en wijnproeverij in Huis Bergh vrijdagavond heeft 15.500 euro opgebracht voor een tweetal goede doelen. De organisatie van de avond lag in handen van Tafelronde Oude IJssel (RT20).

Het is het derde achtereenvolgende jaar dat de service-organisatie dit evenement organiseert. De belangstelling was groot. In Kasteel Huis Bergh gingen onder toeziend oog van een kleine 200 belangstellenden, door tafelaars aangeboden unieke kavels onder de veilingshamer. Van een ooglidcorrectie, weekendje weg tot een schaap –dead or alive-. Samen met de wijnverkoop –in handen van wijnspecialist Bob Schoemaker uit Ulft, bereikte het totaalbedrag dit jaar een recordhoogte.

Goede doelen
Het geldbedrag wordt verdeeld tussen Stichting KinderWensMobiel, die zieke kinderen de kans biedt met het gezin een dagje uit te gaan en Stichting Energie 4 All. Stichting Energie 4 All zet zich in om een geneesmiddel te vinden voor kinderen die met een dodelijke stofwisselingsziekte worden geboren. Paul Alsemgeest, vader van een van de leden van de serviceclub en persoonlijk getroffen door dit onderwerp, hield een indrukwekkend verhaal over zijn kleinkind Robbe die als gevolg van deze vreselijke ziekte is overleden.

RT20
De Nederlandsche Tafelronde, waarvan RT20 onderdeel uitmaakt, is een actieve en inspirerende vereniging die vriendschap bevordert, kennis en ervaring uitwisselt en diverse serviceprojecten initieert.

[Boven]